Tips van SkinExperte Kris Schoeters in Billie Magazine, over de noodzaak van SPF in de verzorging van jouw huid.

SPF beschermt je huid tegen DNA schade - Billie Magazine

 

In de pers bij BILLIE Magazine - SPF tips !

SPF: een aantal mythes doorprikt. 6 tips om je huid beter te beschermen tegen UVA en UVB.

Tip 1: More is More

Smeer véél. Je krijgt enkel de volledige bescherming van de SPF (Sun Protection Factor, de zonnebeschermingsfactor) van je product wanneer je 2 milligram per vierkante centimeter smeert. Dat komt voor je gezicht overeen met een halve theelepel of 2 vingerlengtes (middel – en wijsvinger) crème.

Tip 2: Leg laagjes

Die halve theelepel zonbescherming smeer je het liefste in laagjes op je gezicht. Je kan je huid met een muur vergelijken, ze is niet egaal, er zitten putjes in die moeten ook worden opgevuld. Net zoals je een beter resultaat krijgt als je een laag primer en 2 lagen verf op een muur zet, krijg je een egalere dekking met 2 à 3 lagen zonbescherming. Wacht even tussen elke laag zodat die kan drogen.

 

Tip 3: Spf in make-up is fijn, maar …

Zonnefilters in foundation: BB – of CC – crème en getinte dagcrème zijn fijn, maar vertrouw nooit enkel op make-up om je huid tegen de zon te beschermen. Ook voor deze producten geldt dat je de vermelde SPF-bescherming enkel verkrijgt als je 2 milligram per vierkante centimeter smeert. En wie gebruikt een halve theelepel foundation ?

 

Tip 4: Even bijwerken

De zonnefilterfilm blijft geen hele dag perfect zitten. Ze wordt na verloop van tijd dunner: wanneer je krabt aan je neus, je gezicht aanraakt, telefoneert, zweet, duikt in je zwemvijver … Daarom hoor je om te 2 uur, of na elke zwembeurt of zweterige workout, zonbescherming bij te smeren.

 

Tip 5: Optimale bescherming

Een product met SPF doet meer dan je enkel beschermen tegen verbranden. Zonnefilters maken een (groot) deel van de uv-stralen die je huid bereiken onschadelijk. Uv B dringt niet diep in de huid, maar kan haar verbranden. Uv A dringt dieper in de huid, waar ze onder meer collageen aantast en zo tot vroegtijdige veroudering (rimpels, pigmentvlekken, huidverslapping) leidt. Beiden kunne huidkanker veroorzaken.

 

Tip 6: Blijft uit de zon

De beste bescherming blijft de zon mijden, zeker tussen 10 en 16 uur, of wanneer je schaduw korter is dan jezelf. Dan is uv op haar sterkst. Zelfs onder een parasol krijg je wat (indirecte) uv te verwerken en bescherm je dus het liefst onbedekte huid.

 

 

 

Meer weten over de Skin Experte ? Ontdek HIER.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.