In de pers via VRT nieuws: waarom probiotica doeltreffende zijn bij oa acne en puistjes. Probiotica zijn veilige bacteriën die ongewenste acné bacteriën doen stoppen met groeien.

Probiotica bacteriën zijn veilig: bewezen doeltreffendheid bij acné en puistjes - VRT Nieuws

 

Wetenschappers aan Universiteit Antwerpen bewijzen opnieuw dat probiotica een veilig en efficiënt middel zijn tegen puistjes. Dat maakt VRT nieuws bekend via een interview in Laat.

We quoten de microbiologe aan het woord:

"Goed nieuws voor wie worstelt met acné dus. De bestaande standaardbehandelingen hebben vaak veel neveneffecten, terwijl probiotica veilige bacteriën zijn."

Maar wat zijn die probiotica nu precies ? "Volgens de wetenschappelijke definitie is 'probiotica' een verzamelnaam voor alle goede bacteriën die een gezondheidseffect hebben als je ze in een voldoende hoeveelheid toedient."

"Probiotica kunnen de ongewenste acné bacteriën doen stoppen met groeien en ze verminderen ook de ontsteking." Dat zorgt dus voor minder puistjes. Om datzelfde effect te verkrijgen worden nu vaak antibiotica toegediend, of bij meisjes zelfs de anticonceptiepil. Dat heeft wel wat nadelen, en wie veel antibiotica gebruikt, kan er resistent tegen worden. 'Standaardbehandelingen tegen acné hebben vaak heel veel neveneffecten, maar probiotica zijn veilige bacteriën. We hebben ook nagegaan dat ze zacht zijn voor de huid en ze kunnen ook geen resistentie ontwikkelen, zoals gebeurt bij antibiotica."

Synbiotic Skincare = Probiotica

Probiotica in serum en spray werd in 2021 ontwikkeld bij Skincare Boulevard: de gecombineerde technologie van probiotica of gezonde bacteriën, plus prebiotica of ideale voedingsbodem voor gezonde bacteriën, beschermt het ecosysteem van onze huid.

Resultaat:

  • verlaagt het risico op ziektekiemen
  • kalmeert en herstelt de huid
  • versterkt de weerbaarheid van de natuurlijk gezonde huidbalans

Zet deze natuurlijke innovatie nu in voor de huidverzorging van jouw klant, via jouw salon, behandeling en verkoopskanaal. Bekijk de Synbiotic Skincare producten hier.

 

 

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.