Synbiotic Skincare bevat enorm hoge aantallen gezonde probiotica bacteriën verrijkt met de ideale voedingsbodem prebiotica voor sneller en beter resultaat.

Krachtig huidherstel van eigen bacteriën met probiotica

  

Toegevoegde gezonde probiotica bacteriën in huidverzorging verlagen sterk de wildgroei van slechte bacteriën, verbeteren de vochtregulatie en gaan de eigen microbiota in die mate kalmeren, herstellen en onder controle houden, dat zelfs interne processen als thermoregulatie en immuniteit daardoor verbeteren.

In het algemeen kan je stellen dat gezonde probiotica zorgen voor een betere en sterke huid barrière. Perfect dus als ondersteunende verzorging bij een geïrriteerde gevoelige huid, bij acné en puistjes, bij verstoorde talgproductie, bij droge en schilferige en gedehydrateerde huid. Er zijn duidelijke voordelen vastgesteld bij hyperpigmentatie (bruine letsels bij vb acné, melasma, ea). Ook binnen een anti verouderingsplan op maat kunnen probiotica heel wat nut hebben: hoe weerbaarder de huid, hoe beter bestand tegen dehydratatie, collageenbreuk en inflammatie. 

Wat is het microbioom van de huid?

Micro-organismen zijn de oudste levensvorm op aarde, en zijn werkelijk overal aanwezig: in de lucht, het water, in en op elke levensvorm. De wereld is ervan doordrongen, ook de mens: zelfs tot in onze darm en op onze huid leven volledige micro cosmossen van bacteriën, gisten, schimmels en parasieten, verzamelt onder 1 noemer: de microbiota. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel.

Deze intens samenhangende wolk van organismen werkt samen om ons lichaam te reguleren, sturen en verdedigen: het menselijke lichaam is ingenieus in het aanpakken van pathogene invaders. We slikken de ziekteverwekkers soms letterlijk weg, en dankzij o.a. zuur in de maag, galzouten in de dunne darm en de samenstelling van de darmsappen overleven de meeste micro-organismen de reis niet.

Een andere manier om niet-gewenste micro-organismen kwijt te raken is door het loslaten van honderden miljoenen huidschilfers per dag. Voor sommige micro-organismen hebben deze kolonisatiebeperkende factoren het voordeel dat zij daardoor de gastheer verlaten en weer een volgende gastheer kunnen bereiken (oeps).

De natuurlijke weerstand (innate immunity) van de weefsels is gebaseerd op de natuurlijke barrières van huid en slijmvliezen en van milieucondities die in gezond weefsel bestaan. Het systeem wordt continu geconfronteerd met commensale microflora (goedaardige bacteriën) en invasieve pathogene microorganismen (waarvan de bekendste bij het publiek de Propionibacterium Acnes is). De beslissing om een snelle en beschermende respons te genereren bij microbiële invasie in de weefsels ligt bij de aangeboren weerstand, die de eerste verdedigingslinie vormt en altijd op scherp staat.

 

Met andere woorden: foute bacteriën kunnen enkel voet aan grond vinden als er een ongezond klimaat is, waarin deze ongestoord kunnen woekeren. De algemene gezondheid van het volledig microbioom bepaalt mee hoe sterk onze immuniteit is.

 

(bron: Micro-organismen, de mens en het ontstaan van infectieziekten: algemene principes H.A. Verbrugh, A.C.M. Kroes en R.W. Sauerwein)

De beschadigde of verzwakte huid barrière: waar gaat het fout?

Door UV, stress, pollutie, alcohol, medicatie, ziekten en niet-aangepaste huidverzorging (ea) verzwakken de eigen huid bacteriën, en kunnen hun belangrijke werk niet meer doen, waardoor slechte bacteriën en schimmels en virussen vrij spel krijgen. Je huid reageert daarop en dat is duidelijk zichtbaar: schilfers, roodheid en irritaties, pukkels en acné, droge plekken, te veel talg en open poriën, verlies van broodnodig vocht, meer en diepe rimpels, verlies van collageen en stevigheid met verslapping tot gevolg.

Gezond microbioom: herstel en onderhoud

Binnen de wetenschappelijke studie van de infectieziekten (gevolg van een interactie tussen de mens en een ander biologisch agens: een micro-organisme) kunnen we leren dat onze reeds bekende microorganismen nieuwe eigenschappen ontwikkelen, zoals oa resistentie tegen antibiotica. Het versterken van de commensale microflora, en dus de goedaardige ons mee helpende bacteriën, is op lange termijn een effectieve en ondersteunende, opbouwende aanpak.

Wat is probiotica ? Waaruit bestaat probiotica ?

Probiotica is een verzamelnaam voor alle goede bacteriën die een gezondheidseffect hebben op je huid. Varia universiteiten en studies bewezen ondertussen (bekijk hier het VRT News artikel) dat probiotica wel degelijk de ongewenste (acné) bacteriën kan doen stoppen met groeien, en daarnaast ook ontsteking verminderen.

 

Voeg probiotica aan je huid toe om je microbiota te kalmeren, versterken, onderhouden en voeden.

 

Extra voordeel: probiotica zijn geschikt voor elk huidtype, zowel vet als droog als gevoelig. Je kan probiotica nu ook toevoegen aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine via serums en sprays. Ook ideaal trouwens voor wie een gezonde huid heeft, en dit zo wil houden.

 

Extra troef: prebiotica

Probiotica verrrijkt met prebiotica: dankzij deze toevoeging van inuline of prebiotische suiker als ideale voedingsbodem van de gezonde bacterie, werken probiotica beter, sneller, gerichter en langer. Deze innovatie vind je terug in Synbiotic Skincare: ontwikkeld door Kris van Skincare Boulevard als natuurlijk en vooral zeer effectief antwoord op slechte bacteriën, ook preventief.

  

Hoe probiotica je microbioom redden

De Synbiotic producten van Skincare Boulevard bevatten een zeer hoge concentratie aan probiotica en prebiotica. Doordat deze producten actief zeer hoge aantallen goede bacteriën toevoegen (de probiotica), en daarbij de groei van reeds aanwezig goede huidbacteriën stimuleren (dankzij de voeding van de prebiotica), vormt er zich een zeer stabiele en stevige, gezonde huid.

 

1 Vette huid met overmatig talg, acné en pukkels:

reguleren talgproductie en hydratatie, en hebben een positieve invloed op de ‘slechte’ acnébacterie, waardoor reactiviteit vermindert, ontstekingen verminderen, roodheid vermindert. De huid wordt rustiger, egaler, frisser.

2 Droge huid met schilfers:

reguleert de vochtbalans, herstelt de huid en vermindert droge schilfers en reactiviteit. De huid wordt gladder en egaler, minder trekkerig en gespannen en hervindt haar natuurlijke glow.

3 Gevoelige, reactieve huid:

kalmeert en herstelt, verlaagt reactiviteit en rode vlekken, versterkt de weerbaarheid van de huid. De huid wordt kalmer, egaler en is beter bestand tegen invloeden.

 

En natuurlijk is ook het normale huidtype gebaat bij probiotica, voeg de gezonde bacteriën toe aan je dagelijkse huidverzorging als preventie. Je kan Synbiotics toevoegen in zowel serum (dagelijks bij de verzorging, als masker) en spray (na reiniging, na spf, na make-up). Bekijk Synbiotic Skincare.

 

Probiotica herstellen, versterken en beschermen de bacteriën die op jouw huid leven, voor een zeer stabiele en stevige, gezonde huid. De eigen bacteriën goed verzorgen en onderhouden is de boodschap !

 

🤍 Have a happy Skin day !

Kris

 

Bekijk ook:

Synbiotic Skincare, de innovatie die de huid verbetert

In de Pers : bekijk Synbiotic Skincare in de Pers (oa Knack Weekend)

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.