Actieve serums bevatten hoge concentraties ingrediënten als hyaluronzuur, probiotica of antioxidanten die je huid snel verbeteren en verjongen.

Actieve serums voor sneller resultaat en een stralende huid

  

Tip van elke huid en beauty professional: voeg een serum toe aan je dagelijkse huidverzorging. Kies een serum op basis van je huidconditie en het resultaat dat je wil bereiken, en kies de juiste oplossing voor jouw behoefte binnen zowel je ochtend als avond routine. Dankzij de actieve ingrediënten bereik je daadwerkelijke huidverbetering en - verjonging. Een serum tilt jouw verzorging naar een hogere level.

 

Voordelen van actieve serums bij diverse huid problemen in het gelaat

Serums zijn idealiter lichtgewicht zodat ze snel door de huidkanalen geraken, en hebben steeds een sterk omlijnd doel: hydrateren, verhelderen, oppeppen, voeden, kalmeren en herstellen, collageen booster ea.

Heel vaak zijn er ook extra antioxidanten toegevoegd, die je huid mee beschermen tegen DNA schade, en zelfs tegen de invloeden van pollutie. De laatste generatie serums zijn gebaseerd op wat men noemt HERO ingrediënten, deze vallen binnen de voorwaarden van duurzame en ethische cosmetica productie en brengen heel wat voordelen:

  • meerdere voordelen ondersteund door wetenschappelijke studies
  • mogelijkheid om te worden gebruikt in verschillende categorieën en toepassingen
  • altijd beschikbaar met een stabiele, ethische toeleveringsketen

Dankzij HERO ingrediënten worden er meer serums geproduceerd die echt werken en een zichtbaar effect hebben op de huid.

Stel je voor: je hebt een sterk gedehydrateerde of vochtarme huid, dan kan een intense hydratatie op basis van een sterk en multi moleculair hyaluronzuur een snelle - bijna instante zelfs - verbetering geven van je huidkwaliteit, omdat je huid meteen gladder, zachter en soepeler wordt.

 

Belangrijkste ingrediënten in actieve serums

De beste serums omvatten slechts een paar super actieve ingrediënten in hoge concentraties, die effectief en snel resultaat geven, op basis van het HERO principe. De meest voorkomende zijn: 

Hyaluronzuur of hyaluronic acid: een hydrofiel molecuul dat een groot volume aan hydratatie geeft door het vochtaantrekkende en vochtvasthoudende vermogen, en wat bijdraagt aan de stevigheid en flexibiliteit van de huid. Er zijn meerdere moleculaire gewichten in hyaluronzuur die allen belangrijk zijn: laag en gemiddeld gewicht dringt diep door en kan rimpels wegduwen met de power van maximale hydratatie, hoog gewicht strijkt de oppervlakte glad.

AHA en BHA: onder andere glycolic acid (Aha) en salicylic acid (Bha) zijn immens populair. Ze strippen de huidoppervlakte van overtollige dode cellen en opgehoopt vuil, en verfijnen de huid. Ze hebben een positieve invloed op acné, pigmentatie en huidveroudering.

Probiotica: meer en meer wordt de probiotica bacterie ingezet bij het herstel van de huid barrière, en het versterken van het eigen microbioom (je eigen huid bacteriën). Probiotica zin een eerder natuurlijke manier om huid problemen aan te pakken, en zeer effectief: oa door Universiteit Antwerpen werd bewezen dat probiotica wel degelijk de ongewenste acné bacteriën doen stoppen met groeien en ze verminderen ook de ontsteking. Dankzij de kalmerende werking helpen probiotica bij alle vormen van irritatie en ontstekingen op de zowel droge als vettere huid.

Retinol: de meest voorkomende retinoïde afgeleid van Vitamine A, is het populaire ingrediënt retinol. Retinol wordt ingezet bij zowel het bestrijden van verouderingskenmerken als bij acné, maar kan de huid ook irriteren. Omzichtig omgaan met de concentratie en de huid niet nodeloos schade toebrengen is belangrijk.

Er zijn ook heel wat cosmetica die Provitamines A inzetten, maw: plantenderivaten zoals alfacaroteen, bètacaroteen, bètacryptoxanthine die inactieve vormen van vitamine A bevatten, en die pas in het lichaam omgezet worden in de actieve vorm. Deze zijn minder agressief voor de huid.

Het concept bio-retinol is dan weer gebaseerd op ingrediënten als de Bidens Pilosa, een plantenextract dat waarmee je dezelfde huid verbeterende resultaten als met retinol bereikt (duurt langer), maar dan zonder het risico op vervelende bijwerkingen. Je kan dit product het hele jaar door gebruiken, zonder dat het je huid gevoelig maakt voor de zon.

Antioxidanten (varia): deze bestrijden per direct de vrije radicalen die huidbeschadiging en tekenen van vroegtijdige veroudering veroorzaken. Gekende antioxidanten zijn: Vitamine C (Ascorbic acid), Vitamine E (Tocopherol), Vitamine B3 (Niacinamide), CoQ10, Alphalopoic acid, Lipoic Acid, Glutathione. Je combineert best meerdere antioxidanten in 1 serum.

 

Meest gestelde vragen rond serums 

Hoe kies jij een serum, waarop let je bij aankoop ?

Kies een serum dat je voornaamste huid issues dagelijks aanpakt. Als je een vochtarme huid hebt, kies je voor een hyaluronzuur serum, wie een reactieve huid heeft gaat voor probiotica, wie last heeft van pigment gaat voor glycol en vitamine C, ea.

Hou rekening met je huidtype: alhoewel vele serums niet persé comedogeen of acnegeen (triggers die acné veroorzaken) zijn, kan het wel voorvallen. Informeer je dus bij aankoop.

Hoge concentraties werkzame stoffen is een absolute vereiste. Let ook op de verpakking: actieve ingrediënten kunnen enkel overleven in een licht en lucht dichte verpakking.

 

Hoe pas je een serum toe binnen je dagelijkse huidverzorging ?

Reinig steeds je huid, zowel ochtend als avond, en zorg ervoor dat je huid vrij is van make-up, overtollige talg, algemeen vuil en pollutie zodat er maximale absorptie kan zijn.

Je kan ochtend en avond werken met hetzelfde serum, of net kiezen voor iets anders. Bijvoorbeeld hyaluronzuur in de ochtend, en glycolzuur in de avond.

Breng je serum aan, begin steeds met een kleine hoeveelheid, stip de zones aan die je wil behandelen en tap het product in. Wacht steeds even voor je naar het volgende serum of stap gaat.

Idealiter gebruik je 1 tot 2 actieve serums, en werk je af met een hydraterende crème die je actieve stoffen netjes gaat insluiten.

 

Kan je serums ook gebruiken voor de oogcontour ?

Vaak zijn algemene serums, zeker diegene met hyaluronzuur die de huid extra gaan stimuleren om vocht vast te houden, ook meteen super geschikt voor de oogzone. Vraag raad aan je huidprofessional.

 

Kan je serums combineren met elkaar ?

Yes! Start steeds met de fijnste emulsie, en wacht voldoende lang tussen de laagjes. Probiotica en hyaluronzuur gebruik je best altijd eerst. Je kan bijvoorbeeld ook eerst een algemene laag hyaluronzuur aanbrengen en dan een tweede actief depigmenterend serum enkel op bruine vlekken.

 

Vanaf welke leeftijd zet je serums in

Bekijk het toevoegen van een serum niet als gebonden aan leeftijd, maar aan de behoefte van de huid. Wie acné heeft, zet best snel probiotica in, en dat kan vanaf jongere leeftijd. Vraag raad aan je huidprofessional en maak de beste keuze om je huid de juiste actieve ingrediënten te geven.

 

Huidproblemen als lijntjes en rimpels zowel als de doffe en grauwe huid, en ontstekingen als acné kunnen sneller worden aangepakt door het gebruik van een actief serum. Je huid wordt stralender, fijner en gladder en krijgt een mooie glow. Laat je inspireren door de actieve serums bij Ikonik Skin Agency: Pure Ha Trio, Serums bij Collagen Lift, Synbiotic Skin Serum.

Liefs !
Kris

 

Ook interessant voor jou:

 

Probiotica bacteriën zijn veilig: bewezen doeltreffendheid bij acné en puistjes - VRT Nieuws

Krachtig huidherstel van eigen microbiota of bacteriën met probiotica in synbiotica

Hyaluronzuur of hyaluronan: bevochtiger die meer doet dan rimpels vullen

 

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.